Kapustičky zapečené se dvěma druhy sýrů

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

700-800 g růžičkové kapusty
100 g sýru Eidam nebo Gouda
100 g balkánského sýru nebo Nivy
3 vejce
mléko nebo smetana
sůl
pepř
máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky očistíme a sloupneme vrchní listy. Uvaříme je ve osolené vodě 5-7 minut podle velikosti. Uvařené zchladíme v ledové vodě, zůstanou pěkně zelené. Sýry nastrouháme na hrubším struhadle.

  2. Vejce rozšleháme s mlékem nebo smetanou, osolíme (opatrně) a opepříme. Pekáček vymažeme máslem. Kapustičky uložíme a zasypeme polovinou sýru.

  3. Zalijeme vejci a nahoru dáme zbytek sýru. Pečeme při 180 -190 st. do zrůžovění, cca 25-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!