Celerovo-kuřecí placičky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 kusy kuřecích prsíček (nebo vykostěných stehen)
cca 1/4 celeru (většího)
lžička kurkumy (nebo lžička kari koření, dala jsem půl na půl)
1 žloutek
sůl
pepř
asi 1 dcl olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso si naložíme do oleje s jednou lžičkou kurkumy nebo kari a necháme uležet přes noc.

  2. Na druhý den maso vyjmeme z oleje-ale ochucený olej si ponecháme.

  3. Maso pomeleme s očištěným celerem, osolíme, opepříme a přidáme žloutek. Těsto je řidší, než klasické mleté maso.

  4. Navlhčenýma rukama tvoříme malé karbenátky a smažíme na oleji z marinády dorůžova.

  5. Měla jsem jich cca 8 kousků.

  6. Jako přílohu si můžeme dát zeleninový salát podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!