Babiččin moučník

Recepty, Moučníky

Suroviny

(Korpus)
(3 žloutky)
140 g moučkového cukru
5 lžic vřelé vody
4 lžíce kakaa
40 g hladké mouky
trocha prášku do pečiva
4 bílky
Krém
30 g hrubé mouky
30 g másla
1/4 l mléka
1 lžíce kakaa
(1 žloutek)
120 g másla
100 g moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Z bílků si uděláme sníh. Cukr s vodou utřeme, přidáme 3 žloutky a vyšleháme. Přidáme kakao, mouku, prášek do pečiva a nakonec pomalu vmícháme sníh.

  2. Krém: Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, poté ji zalijeme mlékem a kaši povaříme než zhoustne. Do chladné kaše přidáme kakao, žloutek. Utřeme cukr a máslo a po částech zpracujeme s kaší.

  3. Krém namažeme na vychladlý moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!