Babiččin moučník
Recepty, MoučníkySuroviny
- (Korpus)
- (3 žloutky)
- 140 g moučkového cukru
- 5 lžic vřelé vody
- 4 lžíce kakaa
- 40 g hladké mouky
- trocha prášku do pečiva
- 4 bílky
- Krém
- 30 g hrubé mouky
- 30 g másla
- 1/4 l mléka
- 1 lžíce kakaa
- (1 žloutek)
- 120 g másla
- 100 g moučkového cukru
Postup Babiččin moučník
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Z bílků si uděláme sníh. Cukr s vodou utřeme, přidáme 3 žloutky a vyšleháme. Přidáme kakao, mouku, prášek do pečiva a nakonec pomalu vmícháme sníh.
Krém: Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, poté ji zalijeme mlékem a kaši povaříme než zhoustne. Do chladné kaše přidáme kakao, žloutek. Utřeme cukr a máslo a po částech zpracujeme s kaší.
Krém namažeme na vychladlý moučník.