Játrová krkovička v pórkovém sosu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky vepřové krkovice
- sůl
- pepř mletý
- 250 g pórku
- 160 g kuřecích jater
- olej nebo sádlo
- vývar dle potřeby
Postup Játrová krkovička v pórkovém sosu
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily, osolíme je a trošku více opepříme. Naklepávat není nutné, ale pokud chceme, není problém.
Plátky osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji či sádle dozlatova. Poté je vyjmeme stranou a do výpeku přidáme osmažit na kolečka pokrájený pórek dosklovata.
Plátky vrátíme zpět k pórku, obložíme je očištěnými osolenými a opepřenými játry, přidáme jen pár lžic vývaru a na mírném plameni dusíme pod poklicí do změknutí plátků.
Pokud je třeba, podlijeme během dušení maličko vývarem, ale jen tolik, abychom nemuseli pórkový sos zahušťovat.
Podáváme se šťouchanými nebo vařenými brambory, bramborovou kaší, rýží...