Játrová krkovička v pórkovém sosu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky vepřové krkovice
sůl
pepř mletý
250 g pórku
160 g kuřecích jater
olej nebo sádlo
vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky po stranách nakrojíme, aby se při smažení nezkroutily, osolíme je a trošku více opepříme. Naklepávat není nutné, ale pokud chceme, není problém.

  2. Plátky osmažíme z obou stran v rozpáleném oleji či sádle dozlatova. Poté je vyjmeme stranou a do výpeku přidáme osmažit na kolečka pokrájený pórek dosklovata.

  3. Plátky vrátíme zpět k pórku, obložíme je očištěnými osolenými a opepřenými játry, přidáme jen pár lžic vývaru a na mírném plameni dusíme pod poklicí do změknutí plátků.

  4. Pokud je třeba, podlijeme během dušení maličko vývarem, ale jen tolik, abychom nemuseli pórkový sos zahušťovat.

  5. Podáváme se šťouchanými nebo vařenými brambory, bramborovou kaší, rýží...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!