Kapusta s uzeninou a hříbky zapečená hermelínem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 - 3/4 kapusty
- 50 g slaniny (já měla paprikový špek)
- 400 g salámu nebo šunky
- 2 jarní cibulky
- 2 hrti sušených hub
- bylinky (pár lístků šalvěje, 2 snítky rozmarýnu)
- 4 stroužky česneku
- 20 g másla
- šálek mléka
- 3 vejce
- strouhanka
- tuk na vymazání
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 2 hermelíny
Postup Kapusta s uzeninou a hříbky zapečená hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Kapustu pár minut povaříme v osolené vodě, okapeme a nakrájíme na nudličky.
Ve vodě z kapusty si zatím namočíme sušené houby.
Na suchou pánev si dáme rozškvařit na kostičky nakrájenou slaninu, chvíli škvaříme. Pak přidáme cibulku, sušené houby, česnek utřený se solí, drcený kmín, čerstvě mletý pepř a posekané bylinky.
Pak přidáme pokrájenou kapustu a strouhanku a pořádně zamícháme. Ochutnáme, případně dochutíme podravkou.
Do vymazané a strouhankou vysypané pečící nádoby nasypeme připravenou směs.
V šálku mléka si rozmícháme tři vejce, cca 2 lžíce hladké mouky a sůl a tímto zalijeme kapustu.
Povrch posypeme vločkami másla a dáme péct do trouby dozlatova. Na konci pečení poklademe hermelínem na plátky a necháme roztéct. Podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem, pečivem nebo jen tak samotné.