Hovězí uherský guláš z trouby
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězí kližky
- 4-5 cibulí
- 2 stroužky česneku
- 1 uherskou klobásu
- 2 lžíce sádla
- 1 lžičku sladké maďarské papriky
- 1 lžičku zauzené papriky
- dle chuti pálivou papriku
- čerstvě mletý pepř
- sůl dle chuti
- 600 ml hovězí vývar
Postup Hovězí uherský guláš z trouby
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti soust. Stejně velkou hromádku potřebujeme i nahrubo nakrájené cibule. Očistíme i česnek a oloupanou klobásu nakrájíme na kolečka. Předehřejeme troubu na 170°C. V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme maso důkladně ze všech stran, přidáme cibuli a opékáme dozlatova. Přidáme papriku, promícháme a zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a pepř.
Přendáme do nádoby s poklicí, která je určená do trouby a dáme péct asi na 90 minut (pokud máme pánev s poklicí, která jde i do trouby, nemusíme přendavat). Po této době přidáme klobásu i česnek, dle potřeby lze podlít, ale zpravidla to není nutné.
Vrátíme do trouby ještě asi na 30 minut nebo do změknutí masa. Není potřeba ničím zahušťovat, cibule se postará o dokonalý sosík. Dle chuti ještě přisolíme, opepříme a podáváme nejlépe s domácím chlebem nebo jiným pečivem, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny. Na talíři přidáme kolečka cibule.