Hovězí uherský guláš z trouby

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězí kližky
4-5 cibulí
2 stroužky česneku
1 uherskou klobásu
2 lžíce sádla
1 lžičku sladké maďarské papriky
1 lžičku zauzené papriky
dle chuti pálivou papriku
čerstvě mletý pepř
sůl dle chuti
600 ml hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti soust. Stejně velkou hromádku potřebujeme i nahrubo nakrájené cibule. Očistíme i česnek a oloupanou klobásu nakrájíme na kolečka. Předehřejeme troubu na 170°C. V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme sádlo a opečeme maso důkladně ze všech stran, přidáme cibuli a opékáme dozlatova. Přidáme papriku, promícháme a zalijeme horkým vývarem, přidáme sůl a pepř.

  2. Přendáme do nádoby s poklicí, která je určená do trouby a dáme péct asi na 90 minut (pokud máme pánev s poklicí, která jde i do trouby, nemusíme přendavat). Po této době přidáme klobásu i česnek, dle potřeby lze podlít, ale zpravidla to není nutné.

  3. Vrátíme do trouby ještě asi na 30 minut nebo do změknutí masa. Není potřeba ničím zahušťovat, cibule se postará o dokonalý sosík. Dle chuti ještě přisolíme, opepříme a podáváme nejlépe s domácím chlebem nebo jiným pečivem, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny. Na talíři přidáme kolečka cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!