Kapusta dušená na slanině

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g kapusty
sádlo nebo olej
1 větší cibule
200 g moravské slaniny či česnekového boku...
2-3 stroužky česneku, dle chuti
sůl
pepř mletý
špetka muškátového květu

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci sádla nebo oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Následně přidáme osmažit i na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu nebo česnekový bok, ke konci smažení přisypeme na nudličky pokrájenou kapustu a nasekaný česnek.

  2. Za občasného promíchání necháme kapustu maličko povadnout, ochutíme ji solí, pepřem a muškátovým květem, podlijeme ji jen minimálně a dusíme do změknutí na skus. Nerozdusit na kaši! Já si pomohl tlakovým hrncem, kdy jsem ke kapustě přidal jen jednu lžíci vody, hrnec s horkou kapustou zavřel a po vyskočení ventilu ihned odstavil.

  3. Kapustu ničím nezahušťujeme, zůstává jen ve vlastní šťávě se slaninou.

  4. Podáváme s bramborem, pečenými nebo bramborovými knedlíky, noky, chlebem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!