Kančí špízy se šípkovou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

plec z divočáka
cibule
červená paprika
slanina
sůl
pepř
další koření (podle chuti)
šípková marmeláda
Na marinádu:
olej
červené víno
jalovec
pepř
bobkový list
(gramáž podle množství masa)

Postup přípravy receptu

  1. Odblaníme, naklepeme a naporcujeme maso na kostky a naložíme aspoň na 2 hodiny do marinády z uvedených surovin, nejlépe přes noc.

  2. Maso vyjmeme z marinády a osolíme. Dále nakrájíme cibuli, papriku a slaninu. Na střídačku napichujeme na špejle.

  3. Špízy opečeme zprudka na pánvi, aby se maso zatáhlo a přendáme do pekáčku. Podlijeme vodou a maso potřeme zbytkem marinády.

  4. Pečeme na 180-200°C, občas přeléváme výpekem a otáčíme. Pečeme, dokud není maso měkké.

  5. Po upečení vyndáme špízy a výpek přelijeme do hrnce nebo necháme v pekáči a přidáme šípkovou marmeládu. Vaříme na sporáku, dokud omáčka nezhoustne. Pokud máme omáčku moc hustou, přidáme vodu (víno). Dochutíme. Podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!