Kančí špízy se šípkovou omáčkou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- plec z divočáka
- cibule
- červená paprika
- slanina
- sůl
- pepř
- další koření (podle chuti)
- šípková marmeláda
- Na marinádu:
- olej
- červené víno
- jalovec
- pepř
- bobkový list
- (gramáž podle množství masa)
Postup Kančí špízy se šípkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Odblaníme, naklepeme a naporcujeme maso na kostky a naložíme aspoň na 2 hodiny do marinády z uvedených surovin, nejlépe přes noc.
Maso vyjmeme z marinády a osolíme. Dále nakrájíme cibuli, papriku a slaninu. Na střídačku napichujeme na špejle.
Špízy opečeme zprudka na pánvi, aby se maso zatáhlo a přendáme do pekáčku. Podlijeme vodou a maso potřeme zbytkem marinády.
Pečeme na 180-200°C, občas přeléváme výpekem a otáčíme. Pečeme, dokud není maso měkké.
Po upečení vyndáme špízy a výpek přelijeme do hrnce nebo necháme v pekáči a přidáme šípkovou marmeládu. Vaříme na sporáku, dokud omáčka nezhoustne. Pokud máme omáčku moc hustou, přidáme vodu (víno). Dochutíme. Podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.