Kančí marinovaná kotleta s máslovou šťávou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 700 g vykostěné kančí kotlety
- Na marinádu budeme potřebovat:
- 300 ml citronové limonády Spanpellergino
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce najemno nastrouhaného kořene zázvoru
- 3 snítky rozmarýnu
- špetku nadrcených chilli papriček
- Dále budeme potřebovat:
- 1 cm silný plátek másla
- 1 lžička oleje
- 3 stroužky česneku nakrájené na tenké plátky
- máslo pokojové teploty
- hladká mouka (utvoříme kuličku o velikosti vlašského ořechu)
- sůl
- (nit na utažení masa)
Postup Kančí marinovaná kotleta s máslovou šťávou
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, odblaníme, podle potřeby zařízneme do námi požadovaného tvaru a naložíme do marinády. Necháme nejlépe přes noc v uzavřené nádobě odpočinout v lednici.
Poté maso osušíme papírovou utěrkou a pro lepší držení tvaru utáhneme nití.
V hrnci na rozehřátém másle s olejem do zlatavé barvy osmažíme plátky česneku a odložíme je stranou.
Do výpečku po česneku vložíme maso a necháme ze všech stran zatáhnout.
Podlijeme marinádou, přidáme osmažený česnek, osolíme a dusíme doměkka (v papiňáku 35 minut).
Z masa odstraníme nitě a naporcujeme.
Šťávu přecedíme a propasírujeme přes hustý cedník.
Přivedeme k varu, přidáme máslo smíchané s moukou a slabým varem za občasného promíchání necháme 10 minut provařit.
Chvíli před koncem vložíme na prohřátí naporcované maso.