Malinový obláček s lehkým jogurtovým krémem
Recepty, DortySuroviny
- na těsto...
- 100 g změklého másla
- 100 g cukru
- 100 g hladké mouky
- 100 g mletých mandlí nebo oříšků
- ...na krém...
- 450 g bílého jogurtu
- 200 g cukru
- 1 lžice citronové šťávy
- 500 ml šlehačky
- 12 plátků bílé želatiny
- 6 plátků červené želatiny
- 500 g malin
- 120 g cukru
Postup Malinový obláček s lehkým jogurtovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Troubu si zapneme na 180°C. Máslo, mouku, máslo a oříšky zpracujeme v těsto. Do papírem vyložené dortové formy namačkáme a dáme péct do trouby zhruba na 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Jogurt, citronovou šťávu a cukr vymícháme dohladka. Plátky bílé želatiny namočíme na 5 minut do studené vody a necháme nabobtnat. Po 5 minutách plátky vyndáme vymačkáme vodu a dáme v kastrůlku rozehřát.
Stáhneme ze sporáku a přidáme lžíci jogurtové hmoty a metličkou rozšleháme a poté zašleháme zbytek hmoty. Dáme do lednice na 30 minut chladit.
Šlehačku vyšleháme do tuha a přidáme k jogurtovému krému. Krém dáme na upečené vychladlé těsto.Lžící vymačkáme pár vlnek. Z malin uděláme pyré a ocukrujeme.
Želatinu připravíme stejně jako bílou a vmícháme k ní maliny. Nalijeme na krém a uhladíme. Dáme do lednice alespoň na 3 hodiny ztuhnout. Poté ozdobíme podle vlastní chuti.