Malinový obláček s lehkým jogurtovým krémem

Recepty, Dorty

Suroviny

na těsto...
100 g změklého másla
100 g cukru
100 g hladké mouky
100 g mletých mandlí nebo oříšků
...na krém...
450 g bílého jogurtu
200 g cukru
1 lžice citronové šťávy
500 ml šlehačky
12 plátků bílé želatiny
6 plátků červené želatiny
500 g malin
120 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si zapneme na 180°C. Máslo, mouku, máslo a oříšky zpracujeme v těsto. Do papírem vyložené dortové formy namačkáme a dáme péct do trouby zhruba na 20 minut. Po upečení necháme vychladnout.

  2. Jogurt, citronovou šťávu a cukr vymícháme dohladka. Plátky bílé želatiny namočíme na 5 minut do studené vody a necháme nabobtnat. Po 5 minutách plátky vyndáme vymačkáme vodu a dáme v kastrůlku rozehřát.

  3. Stáhneme ze sporáku a přidáme lžíci jogurtové hmoty a metličkou rozšleháme a poté zašleháme zbytek hmoty. Dáme do lednice na 30 minut chladit.

  4. Šlehačku vyšleháme do tuha a přidáme k jogurtovému krému. Krém dáme na upečené vychladlé těsto.Lžící vymačkáme pár vlnek. Z malin uděláme pyré a ocukrujeme.

  5. Želatinu připravíme stejně jako bílou a vmícháme k ní maliny. Nalijeme na krém a uhladíme. Dáme do lednice alespoň na 3 hodiny ztuhnout. Poté ozdobíme podle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!