Roládové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO NA ŘEZY:
180 g krystalového cukru
6 vajec
160 g polohrubé mouky
70 g mletých vašských ořechů
1/4 prášku do pečiva
1 polévková lžíce oleje
ROLÁDA:
5 vajec
5 polévkových lžic moučkového cukru
5 lžic polohrubé mouky
2 plévkové lžíce kakaa
moučkový cukr na posypání
KRÉM:
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
500 g tvarohu
300 g zakysané smetany
2 polévkové lžíce vanilkového cukru
5 - 6 lžic moučkového cukru
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Řezy - ušleháme cukr, olej a celá vejce do pěny, pak vmícháme ořechy a mouku s práškem do pečiva. Dáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 180°c asi 20 min.

  2. Roláda - z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme cukr a žloutky. Pak opatrně vmícháme mouku smíchanou s kakaaem. Rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě, přibližně 7 min. Ještě teplu roládu posypeme moučkovým cukrem, srolujeme a necháme vychladnout.

  3. Na krém si uvaříme pudink a necháme vychladnout. Do tvarohu dáme po lžících pudink a vyšleháme, přidáme zakysanou smetanu a cukr a vyšleháme do hladkého krému.

  4. Roládu potřeme vrstvou krému, srolujeme nakrájíme na plátky (asi 1,5 cm).

  5. Ořechové těsto prokrojíme na polovinu, spodní díl potřeme krémem. Na krém naskládáme plátky rolády a potřeme zbývajícím krémem, ten pěkně rozetřeme i do mezer a přiklopíme druhou polovinou těsta. Povrch potřeme, nebo pokapeme čokoládovou polevou.

  6. Dáme vychladit do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!