Roládové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO NA ŘEZY:
- 180 g krystalového cukru
- 6 vajec
- 160 g polohrubé mouky
- 70 g mletých vašských ořechů
- 1/4 prášku do pečiva
- 1 polévková lžíce oleje
- ROLÁDA:
- 5 vajec
- 5 polévkových lžic moučkového cukru
- 5 lžic polohrubé mouky
- 2 plévkové lžíce kakaa
- moučkový cukr na posypání
- KRÉM:
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 500 g tvarohu
- 300 g zakysané smetany
- 2 polévkové lžíce vanilkového cukru
- 5 - 6 lžic moučkového cukru
- čokoládová poleva
Postup Roládové řezy
Postup přípravy receptu
-
Řezy - ušleháme cukr, olej a celá vejce do pěny, pak vmícháme ořechy a mouku s práškem do pečiva. Dáme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 180°c asi 20 min.
Roláda - z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme cukr a žloutky. Pak opatrně vmícháme mouku smíchanou s kakaaem. Rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě, přibližně 7 min. Ještě teplu roládu posypeme moučkovým cukrem, srolujeme a necháme vychladnout.
Na krém si uvaříme pudink a necháme vychladnout. Do tvarohu dáme po lžících pudink a vyšleháme, přidáme zakysanou smetanu a cukr a vyšleháme do hladkého krému.
Roládu potřeme vrstvou krému, srolujeme nakrájíme na plátky (asi 1,5 cm).
Ořechové těsto prokrojíme na polovinu, spodní díl potřeme krémem. Na krém naskládáme plátky rolády a potřeme zbývajícím krémem, ten pěkně rozetřeme i do mezer a přiklopíme druhou polovinou těsta. Povrch potřeme, nebo pokapeme čokoládovou polevou.
Dáme vychladit do lednice.