Kanapky podle paní Gáborové
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- bagety asi 5 kusů
- 500 g tvarohu
- 200 g másla
- 200 g šunky
- sůl
- pepř
- 1 lžička adžiky
- 1 lžička grilovacího koření
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 20 g vepřového aspiku v prášku
- Na ozdobení
- barevné kápie
- olivy
- šunka
- sýr
Postup Kanapky podle paní Gáborové
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme aspik asi stupeň 8. To znamená na 1 litr vody 8 dkg aspiku nám bude stačit 200 ml vody a 3 dkg aspiku.
Aspik zalijeme 200 ml studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Potom zahřejeme, pozor nesmí se vařit max. na 80°C a necháme zchladit.
Potom si připravíme šunkovou pěnu. V misce vyšleháme změklé máslo, přidáme tvaroh a rozmixovanou šunku a znovu prošleháme, přidáme adžiku, sůl, pepř, grilovací koření a mletou papriku a zase prošleháme. Do vyšlehané pěny přidáme tekutý aspik a vše prošleháme. Necháme vychladit nejlépe přes noc v ledničce, aby aspik v pěně zatuhl.
Připravíme si bagety které šikno nakrájíme na plátky a cukrářským sáčkem na ně nastříkáme pěnu. Potom kanapky ozdobíme šunkou, sýrem, paprikou, olivou dle Vaši fantazie:D