Okurky a zelenina nakládané po vietnamsku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Okurky:
1 ks salátové okurky hadovky
120 ml rýžového octa
220 ml horké vody
6 rovných lžic krystalového cukru
2 kávové lžičky soli
Zelenina:
1/4 květáku
1 mrkev
1/2 okurky hadovky
5 stroužků česneku
10 ks šalotky
4 chilli papričky
4 ks jarní cibulky
nálev:
250 ml kvasného lihového octa
250 ml vody
1 polévková lžíce rybí omáčky
1 polévková lžíce soli
100 g cukru krystal

Postup přípravy receptu

  1. Okurku nastrouháme na kráječi nebo nakrájíme ručně na plátky ne úplně tenké. Plátky dáme do sklenice a zalijeme nálevem smíchaným ze všech ostatních ingrediencí. Zavřeme a necháme v lednici nejméně 3 dny (vydržely by - kdyby se nesnědly aspoň 14 dní i déle) Jsou velmi lahodné a podávají se především do MOMOFUKU PORK BUNS - což je tzv. vietnamské vepřo-knedlo do ruky (výborné), používají se i při plnění baget ale také k tradičním českým jídlům místo salátu nebo kyselé okurky.

  2. Na nakládanou zeleninu smícháme suroviny na zálivku, okurku překrojíme podélně a vydlabeme lžičkou semínka. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme jak se nám líbí. Naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem a necháme 3 dny odležet při pokojové teplotě. Pak skladujeme v lednici. Z tohoto množství jsou 2 sklenice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!