Kanadské zelí

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 hlávky červeného zelí
5 paprik čerstvých
3 feferonky
5 cibulí
Nálev:
4 dl vody
6 dl octa
1 lžíce DEKO (nebo jiný nakladač)
1 lžička nového koření
2 dl oleje
3/4 hrnku krystalového cukru (1 hrnek = 2 dl)

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu, papriku, cibuľu a feferonky narežeme na rezance.

  2. Všetky ingrediencie na nálev dáme do veľkého hrnca a privedieme k varu. Do vriaceho nálevu dáme zeleninu a za občasného premiešania varíme 15 minút.

  3. Horúcu kapustu spolu s nálevom dáme do fliaš, uzavrieme a zabalíme do deky, kde ich necháme do úplného vychladnutia (suchý dunst).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!