Kanadské zelí
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2 hlávky červeného zelí
- 5 paprik čerstvých
- 3 feferonky
- 5 cibulí
- Nálev:
- 4 dl vody
- 6 dl octa
- 1 lžíce DEKO (nebo jiný nakladač)
- 1 lžička nového koření
- 2 dl oleje
- 3/4 hrnku krystalového cukru (1 hrnek = 2 dl)
Postup Kanadské zelí
Postup přípravy receptu
-
Kapustu, papriku, cibuľu a feferonky narežeme na rezance.
Všetky ingrediencie na nálev dáme do veľkého hrnca a privedieme k varu. Do vriaceho nálevu dáme zeleninu a za občasného premiešania varíme 15 minút.
Horúcu kapustu spolu s nálevom dáme do fliaš, uzavrieme a zabalíme do deky, kde ich necháme do úplného vychladnutia (suchý dunst).