Kefírovo-tvarohová buchta se srstkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 sklenky polohrubé mouky
1,5 sklenky cukru
1/2 l kefírové mléko
1 kypřící prášek do pečiva
1/2 sklenky oleje
Tvarohová vrstva:
1 tvaroh
1 vajíčko
4 polévkové lžíce cukru
1/4 l mléka
Ovoce:
3 hrsti angreštu (srstek)
Drobenka:
80 g hrubé mouky
40 g pískového cukru
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a nalijeme na plech.

  2. Do mísy po těstě dáme suroviny na tvarohovou vrstvu, čímž hezky ušetříme nádobí a vše opět promícháme.

  3. Pak lžičkou rovnoměrně rozprostřeme po buchtě.

  4. Na tvaroh pak dáme očištěné srstky a vršek posypeme drobenkou.

  5. Pečeme na 180°C do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!