Kefírovo-tvarohová buchta se srstkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 3 sklenky polohrubé mouky
- 1,5 sklenky cukru
- 1/2 l kefírové mléko
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1/2 sklenky oleje
- Tvarohová vrstva:
- 1 tvaroh
- 1 vajíčko
- 4 polévkové lžíce cukru
- 1/4 l mléka
- Ovoce:
- 3 hrsti angreštu (srstek)
- Drobenka:
- 80 g hrubé mouky
- 40 g pískového cukru
- 50 g másla
Postup Kefírovo-tvarohová buchta se srstkami
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto smícháme v míse a nalijeme na plech.
Do mísy po těstě dáme suroviny na tvarohovou vrstvu, čímž hezky ušetříme nádobí a vše opět promícháme.
Pak lžičkou rovnoměrně rozprostřeme po buchtě.
Na tvaroh pak dáme očištěné srstky a vršek posypeme drobenkou.
Pečeme na 180°C do zlatova.