Cuketovo-tvarůžkové lívanečky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

450 g očištěné cukety
200 g tvarůžků (9 ks menších koleček)
30 g polohrubé mouky
30 g Solamylu
1 lžíce prášku do pečiva
1 vejce
sůl
tuk na smažení (já dávám společně olej se sádlem)

Postup přípravy receptu

  1. Na hrubém slzičkovém struhadle do hlubší mísy nastrouháme cuketu, mírně osolíme, promícháme a přemístíme do cedníku. Necháme 15 minut vypotit a poté ještě rukou v cedníku vymačkáme z vypocené cukety zbytek šťávy.

  2. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutek a z bílku ušleháme tuhý sníh.

  3. Tvarůžky protlačíme mřížkou na krájení brambor do bramborového salátu.

  4. Cuketu dáme do mísy, přidáme mouku smíchanou se solamylem a práškem do pečiva, žloutek a vše důkladně a nejlépe rukou promícháme.

  5. Dále přidáme kostičky tvarůžků, ušlehaný sníh a znova všechno zlehka promícháme.

  6. Do pánve s rozehřátým tukem klademe lžící menší hromádky, které zploštíme do tvaru lívanečků a pozvolna smažíme z každé strany 6 minut do zlatavé barvy.

  7. Během smažení neustále opatrně pohybujeme pánví, aby se lívanečky nepřichytávaly. Po usmažení je klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Podáváme jako lehkou večeři s různými zeleninovými saláty a pečivem. Můžeme také podávat jako hlavní chod například s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!