Kakaový koláč s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 žloutky (měly by mít pokojovou teplotu)
¾ hrnku krupicového cukru
1 lžíce vody
8 lžic rozpuštěného másla
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
6 lžic kakaového prášku
7 ½ lžic polohrubé mouky
2 hrnky teplého mléka
4 bílky
1 lžička octa
moučkový cukr a maliny nebo jiné ovoce na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 160 °C. Vyšlehejte žloutky s cukrem a vodou. Vmíchejte rozpuštěné máslo, špetku soli a vanilkový extrakt.

  2. V jiné míse smíchejte kakao s moukou a směs zašlehejte do těsta. Postupně zašlehejte i mléko.

  3. V jiné míse vyšlehejte bílky s octem, dokud se nebudou tvořit nadýchané vršky. Sníh vmíchejte po dávkách do kakaového těsta. Pracujte velmi pomalu, aby sníh zůstal nadýchaný.

  4. Těsto vlijte do formy s rozměry 20 cm x 20 cm vyložené pečícím papírem a pečte asi hodinu. Povrch by měl ztuhnout a střed by se měl třást jako pudink. Nechte koláč kompletně zchladnout, než ho rozkrojíte. Nakrájejte ho na kostky či kosočtverce, poprašte moučkovým cukrem a dozdobte malinami či jiným ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!