Kakaový drobenkový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Kakaová drobenka:
- 650 g polohrubé mouky
- 3 - 4 lžíce kakaa, dle barvy
- 1 prášek do pečiva
- 250 g másla nebo Hery
- 200 g moučkového cukru
- mléko - pokud je potřeba
- Tvarohová náplň:
- 3 měkké tvarohy - po 250g
- 1 dl mléka
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- cca 130 g cukru krupice, dle chuti
Postup Kakaový drobenkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Plech vyložíme pečícím papírem. Z ingrediencí na drobenku užmouláme sypkou směs, kterou rozdělíme na dva díly (jeden o maličko větší).
Větší část drobenkové směsi stejnoměrně nasypeme na dno vyloženého plechu, na drobenku pak naneseme tvarohovou náplň, na kterou nasypeme zbytek drobenky. Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na cca 50 minut.
Tvarohová náplň: tvarohy dle vlastní chuti osladíme, vmícháme mléko, žloutky a nakonec i zlehka tuhý sníh z bílků.
Po upečení necháme vychladnout a pokrájíme. Můžeme před podáváním pocukrovat moučkovým cukrem.