Kakaovo-ořechové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
200 g másla nebo tuku na pečení
100 g cukr moučka
2 žloutky
špetku prášku do pečiva
Sníh:
3 bílky
100 g mletých vlašských ořechů
130 g cukr krupice
3 polévkové lžíce kakaa nebo 100 g čokolády na vaření nastrouhané
marmeláda nebo povidla

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Ze všech surovin zpracujeme těsto.

  2. Těsto stejnoměrně vyválíme na pečícím papíře přes mikroténový sáček. Papír si ustřihneme na velikost plechu, na kterém budeme péct. Přeneseme na plech, stejnoměrně potřeme marmeládou a pak ořechovým sněhem.

  3. Dáme do předehřáté trouby a zvolna pečeme na 165°C do zčervenání. Vychladlé krájíme. Můžeme péct i bez pečícího papíru.

  4. Sníh: Bílky s cukrem ušleháme dohusta,lehce vmícháme ořechy smíchané s kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!