Smažená sýrová ostřejší pochoutka
Recepty, SýrySuroviny
- 4 plátky eidamu cca 1,5 silné
- 2-3 vejce
- škrobová moučka nebo hladká mouka
- harissa
- strouhanka
- olej
- petrželka
- libeček
Postup Smažená sýrová ostřejší pochoutka
Postup přípravy receptu
-
Plátky sýra potřeme ostrým feferonovým krémem nebo ostrou harissou a dáme na 2 hodiny do chladu. Vejce ušleháme se škrobovou moučkou (nebo s hladkou moukou) přidáme nasekané bylinky a nakonec sýr obalíme v domácí strouhance.
Ještě jednou sýr obalíme ve vejcích a strouhance. Takto dvakrát obalené plátky sýra dáme na cca 20 - 30 minut na mrazák. Pak jej hned po vyndání z mrazáku, smažíme zprudka na oleji z obou stran.Sýr nevytéká a je pikantní.
Nesolíme, neboť feferonkový krém je dost slaný. Podáváme s opečeným bramborem a dipem z jogurtu, cibulky, soli a bylinek nebo s tatarkou.