Smažená sýrová ostřejší pochoutka

Recepty, Sýry

Suroviny

4 plátky eidamu cca 1,5 silné
2-3 vejce
škrobová moučka nebo hladká mouka
harissa
strouhanka
olej
petrželka
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Plátky sýra potřeme ostrým feferonovým krémem nebo ostrou harissou a dáme na 2 hodiny do chladu. Vejce ušleháme se škrobovou moučkou (nebo s hladkou moukou) přidáme nasekané bylinky a nakonec sýr obalíme v domácí strouhance.

  2. Ještě jednou sýr obalíme ve vejcích a strouhance. Takto dvakrát obalené plátky sýra dáme na cca 20 - 30 minut na mrazák. Pak jej hned po vyndání z mrazáku, smažíme zprudka na oleji z obou stran.Sýr nevytéká a je pikantní.

  3. Nesolíme, neboť feferonkový krém je dost slaný. Podáváme s opečeným bramborem a dipem z jogurtu, cibulky, soli a bylinek nebo s tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!