Česnekové celerové hranolky s červenou řepou a vejcem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

• 1/2 středního celeru
• 1 červená řepa
anýz
kmín
bobkový list
• 2 vejce
• olivový olej
• 2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme řepu. Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu. Osolíme, přidáme bobkový list, kmín, anýz a neoloupanou řepu. Vaříme pod pokličkou 1 hodinu. Během toho musíme do hrnce přidávat vroucí vodu (z rychlovarné konvice), protože se voda bude rychle vypařovat a řepa by tak po čase nebyla zcela ponořena. Po uvaření řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Celer ostrouháme a nakrájíme na tenké hranolky. Ty dáme do misky, zakápneme lžičkou olivového oleje, přidáme 2 prolisované stroužky česneku a osolíme.

  3. Vše promícháme.

  4. Pečeme v troubě na pečícím papíru na 180°C dozlatova.

  5. Uvaříme si 2 vejce natvrdo a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!