Česnekové celerové hranolky s červenou řepou a vejcem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- • 1/2 středního celeru
- • 1 červená řepa
- anýz
- kmín
- bobkový list
- • 2 vejce
- • olivový olej
- • 2 stroužky česneku
Postup Česnekové celerové hranolky s červenou řepou a vejcem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme řepu. Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu. Osolíme, přidáme bobkový list, kmín, anýz a neoloupanou řepu. Vaříme pod pokličkou 1 hodinu. Během toho musíme do hrnce přidávat vroucí vodu (z rychlovarné konvice), protože se voda bude rychle vypařovat a řepa by tak po čase nebyla zcela ponořena. Po uvaření řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Celer ostrouháme a nakrájíme na tenké hranolky. Ty dáme do misky, zakápneme lžičkou olivového oleje, přidáme 2 prolisované stroužky česneku a osolíme.
Vše promícháme.
Pečeme v troubě na pečícím papíru na 180°C dozlatova.
Uvaříme si 2 vejce natvrdo a můžeme podávat.