Kakaové Šinga
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 1 kg polohrubé mouky
- 1 kostička droždí
- 10 lžic pískového cukru
- 3 vejce
- citronová kůra
- 1/2 l vlažného mléka
- 250 g másla nebo Hery
- kakao
- sůl
Postup Kakaové Šinga
Postup přípravy receptu
-
Mouku nasypeme do mísy, přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo, 10 lžic cukru, špetku soli a nastrouhanou citrónovou kůru.
Do mísy přidáme do vlažného mléka kostku droždí se lžičkou mouky a cukru.
Vykynutý kvásek nalijeme do mísy, vše prohněteme. Dáme kynout těsto na teplé místo.
Z vykynutého těsta vyválíme 3 placky, které pomažeme máslem. Kakao smícháme s cukrem a pomažeme jím vyválené placky. Smotáme do rolády a vložíme do olejem vymazaného pekáče.
Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Během pečení potíráme rozpuštěným máslem.