Kakaové Šinga

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

1 kg polohrubé mouky
1 kostička droždí
10 lžic pískového cukru
3 vejce
citronová kůra
1/2 l vlažného mléka
250 g másla nebo Hery
kakao
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mouku nasypeme do mísy, přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo, 10 lžic cukru, špetku soli a nastrouhanou citrónovou kůru.

  2. Do mísy přidáme do vlažného mléka kostku droždí se lžičkou mouky a cukru.

  3. Vykynutý kvásek nalijeme do mísy, vše prohněteme. Dáme kynout těsto na teplé místo.

  4. Z vykynutého těsta vyválíme 3 placky, které pomažeme máslem. Kakao smícháme s cukrem a pomažeme jím vyválené placky. Smotáme do rolády a vložíme do olejem vymazaného pekáče.

  5. Pečeme při 180 °C asi 30 minut. Během pečení potíráme rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!