Kakaové brownies z červené čočky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Suroviny na formu 14x24 cm:
100 g červené čočky
50 g pohanky
3 celá vejce
200 ml kokosového mléka
2-4 lžíce kakaa
4 lžíce kokosového oleje
4 lžíce kokosového cukru
1 lžíce perníkového koření
1 lžička mleté skořice
1 lžíce instantní kávy

Postup přípravy receptu

  1. Čočku a pohanku spaříme vroucí vodou a několikrát propláchneme.

  2. Přemístíme do mixéru, přilijeme kokosové mléko a rozmixujeme na hladkou směs. Postupně za chodu mixéru zašleháme do směsi všechny ostatní suroviny: cukr, kokosový tuk, koření i vejce jedno po druhém. Počet lžic kakaa volte s citem podle svých chutí – já ho mám hodně ráda, takže jsem ho tam nasypala skutečně nehorázné množství – výsledný dezert pak vypadal i chutnal jako opravdu hořká čokoláda, což zdaleka nemusí vyhovovat každému.

  3. Těsto vylijeme do formy vyložené papírem na pečení a ve vyhřáté troubě pečeme cca 40 minut – zkrátka musíme vychytat ten známý moment, kdy je povrch již krásně upečený, ale vnitřek ještě lehce tekutý. A pokud se nám to povede, výsledkem budou sice čočkové (zní to opravdu šíleně..), ale pořád brownies – hutné, těžké, mokré, zkrátka tak, jak mají být!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!