Kakaové brownies z červené čočky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Suroviny na formu 14x24 cm:
- 100 g červené čočky
- 50 g pohanky
- 3 celá vejce
- 200 ml kokosového mléka
- 2-4 lžíce kakaa
- 4 lžíce kokosového oleje
- 4 lžíce kokosového cukru
- 1 lžíce perníkového koření
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžíce instantní kávy
Postup Kakaové brownies z červené čočky
Postup přípravy receptu
-
Čočku a pohanku spaříme vroucí vodou a několikrát propláchneme.
Přemístíme do mixéru, přilijeme kokosové mléko a rozmixujeme na hladkou směs. Postupně za chodu mixéru zašleháme do směsi všechny ostatní suroviny: cukr, kokosový tuk, koření i vejce jedno po druhém. Počet lžic kakaa volte s citem podle svých chutí – já ho mám hodně ráda, takže jsem ho tam nasypala skutečně nehorázné množství – výsledný dezert pak vypadal i chutnal jako opravdu hořká čokoláda, což zdaleka nemusí vyhovovat každému.
Těsto vylijeme do formy vyložené papírem na pečení a ve vyhřáté troubě pečeme cca 40 minut – zkrátka musíme vychytat ten známý moment, kdy je povrch již krásně upečený, ale vnitřek ještě lehce tekutý. A pokud se nám to povede, výsledkem budou sice čočkové (zní to opravdu šíleně..), ale pořád brownies – hutné, těžké, mokré, zkrátka tak, jak mají být!