Kakaová roláda ježeček
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 160 g moučkového cukru
- 4 lžíce vody
- 160 g hladké mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 2 lžíce holandského kakaa
- Krém:
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 g másla
- 160 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- marmeláda
- hořká čokoláda
Postup Kakaová roláda ježeček
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáváme vodu a mouku smíchanou s kypřícícm práškem a kakaem.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 230 stupňů pečeme 8-12minut. (Musí se hlídat) Upečený plát i s papírem přeneseme na čistou vlhkou utěrku, svineme a necháme vychladnout.
Připravíme krém. Z mléka, vanilk. cukru a hladké mouky uvaříme kaši. Za občasného míchání ji necháme vychladnout. Změklé máslo vymícháme s cukrem do pěny a po lžících přidáváme kaši a rum.
Plát těsta rozvineme, potřeme marmeládou, 2/3 krému a svineme.
Povrch rolády potřeme zbylým krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou. Poté uložíme do ledničky ztuhnout.