Kakaová kolečka s čokoládovo-koňakovým krémem
Recepty, CukrovíSuroviny
- 220 g hladké mouky
- 180 g másla
- 120 g cukru moučka
- 1 žloutek
- 40 g kvalitního kakaa
- 1/2 lžičky pomerančové kůry
- krém
- 150-200 g bílé čokolády
- 200 g másla
- 3-4 lžíce vaječného koňaku
- vanilkový cukr
Postup Kakaová kolečka s čokoládovo-koňakovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Promícháme mouku s cukrem, kakaem a kůrou. Přidáme žloutek a nakrájené máslo. Vypracujeme hladké těsto a zabalené uložíme, nejlépe přes noc, do lednice. Poté na pomoučněném vále vyválíme těsto a vykrajujeme různé tvary.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Na krém rozpustíme ve vodní lázni čokoládu. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme čokoládu a koňak. Společně prošleháme. Cukroví spojíme krémem a můžeme dozdobit čokoládou, ale není to nutné.