Kadlíkovo zelí s houbami, ranýma brambůrky a krkovičkou
Recepty, PřílohySuroviny
- vetší hlávka raného bílého zelí
- 2 cibule
- 20 dkg hub
- sádlo
- vývar
- kmín
- sůl
- rané brambory
- 5 plátků krkovice - den předem naložené
- olej
- chilli koření
- sůl
- hladká mouka
- koření
Postup Kadlíkovo zelí s houbami, ranýma brambůrky a krkovičkou
Postup přípravy receptu
-
Na sádle jsem zpěnil dvě větší cibule, přidal nahrubo pokrájené houby a za občasného promíchání chvilku restoval.
Pak jsem přidal nakrájenou hlávku zelí, podlil troškou vývaru z vepřových kostí, mírně přisolil a pod pokličkou dusil.
Očistil jsem rané brambory, dal nasporo vařit, jenom sůl a kmín.
Naloženou krkovici jsem protáhl hladkou moukou, ve které jsem rozmíchal všechno koření, co mi přišlo pod ruku (pepř, tymián, drcený kmín, chilli, červená paprika, houbový prášek, Adamova žebra, Zlaté kuře atd.).
Plátky jsem narychlo restoval na sádle, pak naskládal na pekáček (kromě jednoho, který jsem zrovna sežral) a dal do trouby dopéct. Do sádla s výpečkem a odpadanou moukou jsem nasypal část směsi, ve které jsem maso obaloval a rozmíchal do konzistence jíšky. Do této jsem pak vlil necelé deci vody a rozmíchal v hustou omáčku. Zbytek obalovací moučné směsi jsem zaprášil na pěkně vydušené zelí.
Zelí jsem ještě po zaprášení za stálého míchání asi pět minutek povařil.