Kachní stehna s dýňovým zelím
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kachní stehna
- velká cibule
- 250 ml černého piva
- sůl
- kmín
- Zelí:
- menší dýně hokkaido
- 1 cibule
- máslo nebo olej
- 2 lžíce zakysané smetany
- ocet a cukr podle chuti
- sůl
Postup Kachní stehna s dýňovým zelím
Postup přípravy receptu
-
Stehna osolíme a posypeme kmínem. Na dno pekáčku dáme nakrájenou cibuli a položíme na ni stehna. Podlijeme pivem, pekáč přikryjeme a pečeme na 180 st. asi 50-60 minut do měkka. Občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme.
Dýni na zelí očistíme a odstraníme semínka (neloupala jsem). Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme dýni, nastrouhanou na hrubo. Malinko podlijeme vodou a dusíme 10-15 minut do měkka, ale nerozvaříme ji.
Pokud se bude zdát dýně řídká, zahustíme ji lžičkou škrobu, rozmíchaného v troše vody a krátce povaříme. Nakonec vmícháme smetanu, dochutíme cukrem a octem a už necháme jen přejít varem. Můžeme přidat trošku výpeku z kachny. Podáváme s knedlíky a pečenými stehny.