Kachní stehna na červeném víně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 pěkná kachní stehna nebo čtvrtky
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- sůl
- koření pěti vůní
- 200 ml suchého červeného vína
- 2 lžíce rybízové marmelády
Postup Kachní stehna na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Na dno pekáčku dáme snítky rozmarýnu a celé stroužky česneku.
Maso osolíme, vložíme do pekáče na rozmarýn a dáme péci do rozehřáté trouby dozlatova a doměkka.
V kastrůlku rozmícháme víno s marmeládou, přidáme lžičku koření pěti vůní a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak necháme na mírném ohni 5 minut probublávat, až víno lehce zhoustne.
Z měkkých stehýnek slijeme všechen tuk a maso přelijeme připraveným vinným rozvarem. Pekáček vrátíme ještě na 15 minut do trouby, v polovině času stehna ještě jednou přelijeme, až pěkně zkaramelizují.
Podáváme s opečeným bramborem.