Kachní stehna na červeném víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 pěkná kachní stehna nebo čtvrtky
2 snítky rozmarýnu
2 stroužky česneku
sůl
koření pěti vůní
200 ml suchého červeného vína
2 lžíce rybízové marmelády

Postup přípravy receptu

  1. Na dno pekáčku dáme snítky rozmarýnu a celé stroužky česneku.

  2. Maso osolíme, vložíme do pekáče na rozmarýn a dáme péci do rozehřáté trouby dozlatova a doměkka.

  3. V kastrůlku rozmícháme víno s marmeládou, přidáme lžičku koření pěti vůní a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak necháme na mírném ohni 5 minut probublávat, až víno lehce zhoustne.

  4. Z měkkých stehýnek slijeme všechen tuk a maso přelijeme připraveným vinným rozvarem. Pekáček vrátíme ještě na 15 minut do trouby, v polovině času stehna ještě jednou přelijeme, až pěkně zkaramelizují.

  5. Podáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!