Johančino tajemství
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 ks kuřecích prsíček (tentokrát jsem použila vepř. maso)
- 1 menší cibule
- kompotované broskve
- 2 plátky sýra
- 2 plátky šunky
- 2 plátky pomeranče
- troška hladké mouky
- 1 plátek másla
- sojová omáčka
- olej
- pepř
- sůl
Postup Johančino tajemství
Postup přípravy receptu
-
Cibulku si pokrájíme na malé kostičky a dáme ji zpěnit na trochu oleje. Maso si naklepeme, osolíme a opepříme - položíme na cibulku, zakápneme trochou sojové omáčky a osmahneme (el. sporák na č.6) z obou stran.
Jak máme maso osmahnuté, přidáme k němu rozpustit plátek másla, pak ho podlijeme trochou vody, sporák stáhneme na č.4 a dáme pod pokličku dusit, dokud nám maso nezměkne (dle potřeby podléváme).
Mezitím si vyndáme z plechovky dvě půlky broskve a pokrájíme na proužky, ale NEDOŘÍZNEME!!!! Pak by nám broskev nešla roztáhnout po mase!!! Ukrojíme si 2 kousky pomeranče a nařízneme od kraje ke středu.
Když je masíčko měkké, tak sosík trochu zaprášíme hladkou moukou a na maso roztáhneme nachystané broskve a položíme plátek šunky (neměla jsem šunku, tak jsem nedávala). Dáme pod pokličku jen prohřát.
Když to máme teplé, položíme na šunku plátek sýra (už nepřikrýváme) a necháme ho na tom roztavit.
Podáváme s hranolkama, kroketama a navrch hranolek položíme pomeranč stočený do eska a ozdobíme šlehačkou