Johančino tajemství (jednoduše)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 plechovka broskví
- 4 kuřecí prsa
- máslo (podle potřeby)
- hranolky
- grilovací koření
- pepř
- sůl (nebo vegeta)
- kari
- olej
- plátky sýra (eidam, nebo gouda)
Postup Johančino tajemství (jednoduše)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme na pekáč či plech trochu oleje a na něj hranolky (trvají v troubě déle) a pečeme podle návodu na obalu.
Kuřecí prsa omyjeme a rozkrojíme každé na dva tenčí plátky. Posypeme z každé strany kořením - já dávám nejdříve pepř, potom sůl (maličko), vegetu, kari a gril. koření. Na pánvi necháme rozehřát máslo a trochu oleje, do něj pak vložíme plátky a necháme je pozvolna smažit, můžeme i přikrýt pokličkou. Asi po 10 minutách, kdy jsme už jednou maso obraceli, podlijeme ho asi půlkou šťávy z plechovky broskví.
Dále můžeme při smažení masa udělat i broskve. Do menšího hrnku či pánvičky dáme rozehřát máslo a něm děláme broskve asi 10 minut.
Když je vše hotové servírujeme - dva plátky masa, na každý z nich plátek broskve, nakonec plátek sýra, polijeme šťávou z masa a přidáme hranolky.
Můžeme k tomu dát tatarskou omáčku. Já dělám domácí: majolka - kyselá okurka - kousek normální okurky (hadovky) - malá cibule na opravdu drobno nakrájená - čtvrt lžičky hořčice - pepř - vegeta.