Topinky s pikantní fazolovou směsí
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4 krajíce chleba (staršího)
- sádlo
- hrstka červených fazolí (k uvaření nebo scezené konzervované)
- 2 kapie
- 2 cibule
- 2 lžíce chilli omáčky (sladko-ostré)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 3-4 lžíce kečupu
- 2 stroužky česneku (utřené se solí)
- hrstka cibulky (zelené natě)
- špetka cukru
- sůl
- olej
- 4 lžíce ementálu (strouhaného)
Postup Topinky s pikantní fazolovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opečeme proužky cibule a na posledních pár minut přidáme čtverečky kapií. Zalijeme kečupem, sójovou omáčkou, chilli omáčkou, přidáme utřený česnek, osladíme, osolíme a dusíme, až je kapie na skus.
Poté vmícháme uvařené fazole, nasekanou cibulovou nať a dochutíme. Krajíce chleba usmažíme na sádle dočervena a navršíme na ně fazolovou směs. Zasypeme strouhaným ementálem a podáváme velmi horké.