Topinky s pikantní fazolovou směsí

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 krajíce chleba (staršího)
sádlo
hrstka červených fazolí (k uvaření nebo scezené konzervované)
2 kapie
2 cibule
2 lžíce chilli omáčky (sladko-ostré)
2 lžíce sójové omáčky
3-4 lžíce kečupu
2 stroužky česneku (utřené se solí)
hrstka cibulky (zelené natě)
špetka cukru
sůl
olej
4 lžíce ementálu (strouhaného)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opečeme proužky cibule a na posledních pár minut přidáme čtverečky kapií. Zalijeme kečupem, sójovou omáčkou, chilli omáčkou, přidáme utřený česnek, osladíme, osolíme a dusíme, až je kapie na skus.

  2. Poté vmícháme uvařené fazole, nasekanou cibulovou nať a dochutíme. Krajíce chleba usmažíme na sádle dočervena a navršíme na ně fazolovou směs. Zasypeme strouhaným ementálem a podáváme velmi horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!