České kynuté buchty
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 0,5 kg polohrubé mouky
- 4 polévkové lžíce cukru krupice
- 5 dkg másla
- 1 žloutek
- 1 lžička citronové šťávy
- 1/2 - 3/4 lžičky soli
- 3 dl mléka (já jsem dala 2 dl a úplně to stačilo)
- 1/2 vanilkového cukru
- sušené droždí(na 0,5 kg mouky)
- Náplň
- 35 dkg netučného tvarohu ve vaničce
- (ve videu dávám 50, ale to je zbytečně moc)
- 1 vejce
- 3 lžičky vanilkového pudinku
- cukr krupice podle chuti
- žloutek
- tvaroh
- (pudink. prášek rozmícháme a osladíme podle chuti, nakonec vmícháme sníh)
Postup České kynuté buchty
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme.
Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.
Tvarohovou náplň připravíme těsně před zpracováním buchet, protože tam bude sníh z bílku.
Dobře vykynuté těsto rozdělíme na velké kousky, podle toho, jak chcete mít velké buchty. Těsto podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placičky dáme tvaroh a těsto uzavřeme.
Pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily.
Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře. Já jsem je dávala do pekáčku 29x17 cm a určitě použijte větší, protože prostřední buchty byly zmáčklé.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. asi 5 minut a potom snížíme na 150-160 st. Během pečení si můžeme na vrch buchet dát alobal. Pečeme cca 30 – 35 minut.
Hotové vyklopíme na vál a necháme trochu vychladnout.
Buchty jsou opravdu měkoučké i druhý den.