Jogurtové věnečky se skořicí
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 150 g bílého jogurtu
- 50 ml vody
- vanilkový cukr
- 30 g cukru krupice
- 30 g oleje
- špetka soli
- 14-15 g droždí
- 300 g hladké mouky
- Náplň:
- cukr (může být i vanilkový)
- mletá skořice
- máslo
Postup Jogurtové věnečky se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (měla jsem jich 5) a z každého uděláme bochánek, který necháme asi 10 minut odpočinout.
Pak vyválíme, potřeme změklým máslem, sypneme cukrem a skořicí a celý ovál nakrájíme na proužky - u jednoho okraje nedořízneme, takže nám drží pěkně pohromadě.
Všechny prameny vezmeme do ruky (shrneme je do dlaně), do druhé ruky vezmeme pevný nerozřezaný konec, celý cop zkroutíme jako při ždímání a stočíme do věnce.
Necháme na plechu nakynout, pak potřeme vejcem, můžeme sypnout plátky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 15-18 min).
(Díky máslu, kterým jsme potřeli ovál, se k sobě jednotlivé pramínky úplně nepřilepí a vznikne efektní věneček.)