Jihočeský oukrop

Recepty, Polévky

Suroviny

1 litr vody
2-3 středně velké brambory
1 středně velká cibule
5 stroužků česneku-jinak dle chuti
sůl
pepř popřípadě kostka masoxu
2-3 krajíce chleba
2 lžíce sádla
zelená petrželka
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vody dáme vařit na kostky nakrájené brambory.

  2. Mezitím si usmažíme cibuli dohněda a natřeme česnek.

  3. Když jsou brambory měkké, rozmixujeme je tyčovým mixérem. Přidáme majoránku, necháme projít varem a odstavíme.

  4. Chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle. Do talíře si nalijeme polévku, přidáme lžíci osmažené cibule a lžičku česneku. Přidáme osmažený chleba, zelenou petrželku a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!