Jihočeské vegetariánské dietní zelňáky (zelné placky)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 500 g kysaného zelí
- 83g olivového oleje, nebo Stelly (cca 1/3 balíčku)
- 300 g polohrubé mouky (nejlépe špaldové)
- trochu soli
- trocha mletého pepře
- trocha mletého kmínu
Postup Jihočeské vegetariánské dietní zelňáky (zelné placky)
Postup přípravy receptu
-
Kysané zelí řádně vymačkáme.
Vymačkané zelí, pokud je to nutné, pokrájíme na drobno. Smícháme s ostatními surovinami a vzniklé těsto dobře prohněteme.
Na pomoučněném válu postupně vyválíme asi 3-5 mm silné placky. Z tohoto množství jich bude 4-6 kusů. Tyto vegetariánské zelňáky pečeme nasucho z obou stran na sporáku - nejlépe na přírodní litině (pánev, tál) při nižší až střední hodnotě tepelného zdroje.