Jihočeské vegetariánské dietní zelňáky (zelné placky)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

500 g kysaného zelí
83g olivového oleje, nebo Stelly (cca 1/3 balíčku)
300 g polohrubé mouky (nejlépe špaldové)
trochu soli
trocha mletého pepře
trocha mletého kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí řádně vymačkáme.

  2. Vymačkané zelí, pokud je to nutné, pokrájíme na drobno. Smícháme s ostatními surovinami a vzniklé těsto dobře prohněteme.

  3. Na pomoučněném válu postupně vyválíme asi 3-5 mm silné placky. Z tohoto množství jich bude 4-6 kusů. Tyto vegetariánské zelňáky pečeme nasucho z obou stran na sporáku - nejlépe na přírodní litině (pánev, tál) při nižší až střední hodnotě tepelného zdroje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!