Jemný tvarohový koláč s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1/2 kypřícího prášku
- 125 g Hery (půlka balení + trochu na vymazání formy)
- 1 vejce
- náplň:
- 3 měkké tvarohy (nejlépe v pozlátku, vaničkové při pečení rádi kynou)
- 1,5 hrnku mléka
- 0,25 hrnku oleje
- 0,5 hrnku moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 vanilkový puding
- 1 vejce
- 2 větší oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka
- 1 vanilkový cukr
Postup Jemný tvarohový koláč s jablky
Postup přípravy receptu
-
Postup: Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou (já použila formu o průměru 21 cm).
V misce smícháme všechny suroviny na těsto, prohněteme v ruce a lehce vmačkáme do formy. Kraje po obvodu uděláme asi 3 cm vysoké.
Oloupeme a nastrouháme jablka, vymačkáme šťávu, smícháme s troškou pudingového prášku a 1 vanilkovým cukrem, a rovnoměrně poklademe na těsto.
Ostatní suroviny (tvarohy, mléko, olej, moučkový vanilkový cukr, puding, vejce) důkladně smícháme dohromady (já použila ruční metličku, ale doporučuji kuchyňského robota).
Vlijeme do formy, uhladíme a dáme péct do horkovzdušné trouby na 170 °C po dobu cca 1,5 hodiny.
Pak už jen vychladíme a podáváme ideálně druhý den. Dobrou chuť!