Jemné kuřecí rizoto
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 200 ml rýže
- 400 ml vývaru
- 300-400 g pečeného nebo vařeného kuřecího masa
- 1-2 vařené mrkve
- 1 petržel
- jemně nasekaná petrželová nať
- čerstvě mletý pepř černý
- olej
Postup Jemné kuřecí rizoto
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme ryžu, aby sa obalilo každé zrnko ryže. Zalejeme horúcim kuracím vývarom, prikryjeme pokrievkou, stiahneme plameň, dusíme 20 minút a vypneme oheň.
Do ryže dáme natrhané kuracie mäso, mrkvu a petržlen pokrájané na kolieska. Okoreníme, posypeme na jemno pokrájanou petržlenovou vňaťou, načechráme vidličkou, rozdelíme na taniere a podávame s kyslou uhorkou.
Nesolíme, lebo vývar je dosť slaný. Nekoreníme ničím iným, nepridávame žiadne dalšie ingrediencie, nesypeme nijakým strúhaným syrom, ale nechávame vyniknúť jemnej chuti kuracieho mäsa.