Jemné kuřecí rizoto

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 ml rýže
400 ml vývaru
300-400 g pečeného nebo vařeného kuřecího masa
1-2 vařené mrkve
1 petržel
jemně nasekaná petrželová nať
čerstvě mletý pepř černý
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme ryžu, aby sa obalilo každé zrnko ryže. Zalejeme horúcim kuracím vývarom, prikryjeme pokrievkou, stiahneme plameň, dusíme 20 minút a vypneme oheň.

  2. Do ryže dáme natrhané kuracie mäso, mrkvu a petržlen pokrájané na kolieska. Okoreníme, posypeme na jemno pokrájanou petržlenovou vňaťou, načechráme vidličkou, rozdelíme na taniere a podávame s kyslou uhorkou.

  3. Nesolíme, lebo vývar je dosť slaný. Nekoreníme ničím iným, nepridávame žiadne dalšie ingrediencie, nesypeme nijakým strúhaným syrom, ale nechávame vyniknúť jemnej chuti kuracieho mäsa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!