Jemná polévka s chutí pečených brambor
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kg brambor (pro přibližně 3 l hrnec)
- 1/4 másla (z klasické kostky 250g)
- 2 kostky bujónu
- sůl
- pepř
- sušené houby -nemusí být
Postup Jemná polévka s chutí pečených brambor
Postup přípravy receptu
-
Oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory opékáme na másle, které jsme si předem rozehřáli. Brambory by měly zaplňovat přibližně 3/4 hrnce.
Když brambory chytnou zlatou barvu, přihodíme bujóny a ještě chvilku opékáme. Potom zalijeme vařící vodou, těsně nad brambory a necháme uvařit do měkka.
Potom stáhneme z plotny, brambory i s vodou rozmixujeme, vrátíme zpátky na oheň. Osolíme, opepříme, případně přidáme houby, které jsme si předem namočili nebo sušenou zeleninu. Ještě chvilku provaříme a můžeme podávat.
Polévka by měla být jemná, bez kousků brambor a spíše hustší a krémová.
Dle chuti strávníků se dají na hotovou polévku nasypat krutony nebo můžeme podávat s opečeným toastem.