Jemná polévka s chutí pečených brambor

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kg brambor (pro přibližně 3 l hrnec)
1/4 másla (z klasické kostky 250g)
2 kostky bujónu
sůl
pepř
sušené houby -nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory opékáme na másle, které jsme si předem rozehřáli. Brambory by měly zaplňovat přibližně 3/4 hrnce.

  2. Když brambory chytnou zlatou barvu, přihodíme bujóny a ještě chvilku opékáme. Potom zalijeme vařící vodou, těsně nad brambory a necháme uvařit do měkka.

  3. Potom stáhneme z plotny, brambory i s vodou rozmixujeme, vrátíme zpátky na oheň. Osolíme, opepříme, případně přidáme houby, které jsme si předem namočili nebo sušenou zeleninu. Ještě chvilku provaříme a můžeme podávat.

  4. Polévka by měla být jemná, bez kousků brambor a spíše hustší a krémová.

  5. Dle chuti strávníků se dají na hotovou polévku nasypat krutony nebo můžeme podávat s opečeným toastem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!