Jelení roštěnky alla saltimbocca
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 roštěná jelení (může se klidně použít i hovězí)
- 10 listů šalvěje
- 4 plátky sušeného pršutu nebo jiné sušené šunky
- 150 ml bílého vína
- 100 ml vývaru
- 2 stroužky česneku
- kousek másla
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- olej
Postup Jelení roštěnky alla saltimbocca
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky mírně naklepeme, po stranách nařízneme.
Osolíme, opepříme, na každý kus masa položíme 2 listy šalvěje a překryjeme plátkem šunky.
Upevníme párátky (viz. fotopostup).
Na oleji maso zprudka z obou stran opečeme dohněda, můžeme přidat zbytek šunky a šalvěje, podlijeme nejprve vínem, necháme odpařit a poté přilijeme vývar.
Přiklopíme a pozvolna, za občasného podlití, dusíme doměkka.
Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
Poté maso vymeme, přiklopíme, aby neoschlo, máslo a mouku dobře prohněteme a tímto výpek zahustíme.
Provaříme a vrátíme maso zpět.
Nezapomeňte na párátka:-)