Jelení roštěnky alla saltimbocca

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 roštěná jelení (může se klidně použít i hovězí)
10 listů šalvěje
4 plátky sušeného pršutu nebo jiné sušené šunky
150 ml bílého vína
100 ml vývaru
2 stroužky česneku
kousek másla
1 polévková lžíce hladké mouky
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky mírně naklepeme, po stranách nařízneme.

  2. Osolíme, opepříme, na každý kus masa položíme 2 listy šalvěje a překryjeme plátkem šunky.

  3. Upevníme párátky (viz. fotopostup).

  4. Na oleji maso zprudka z obou stran opečeme dohněda, můžeme přidat zbytek šunky a šalvěje, podlijeme nejprve vínem, necháme odpařit a poté přilijeme vývar.

  5. Přiklopíme a pozvolna, za občasného podlití, dusíme doměkka.

  6. Nakonec přidáme prolisovaný česnek.

  7. Poté maso vymeme, přiklopíme, aby neoschlo, máslo a mouku dobře prohněteme a tímto výpek zahustíme.

  8. Provaříme a vrátíme maso zpět.

  9. Nezapomeňte na párátka:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!