Jehněčí žlázy
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 4 jehněčí žlázy
- 1 cibule
- olej
- 1/2 papriky
- 1 rajče
- 2 PL sterilovaných žampiónů
- 1 PL rajčatového protlaku
- mletý bílý pepř
- sůl
- mléko
Postup Jehněčí žlázy
Postup přípravy receptu
-
Žľazy umyjeme, narežeme na plátky, vložíme do misky a zalejeme mliekom. Dáme na 12 hodín do chladu.
Potom plátky vyberieme a prepláchneme vodou.
Na oleji speníme narezanú cibuľu, vložíme plátky žliaz, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme 10 minút.
Potom vložíme na rezance narezanú papriku, na kocky nakrájanú paradajku, šampiňóny a pretlak, podľa potreby podlejeme horúcou vodou a podusíme ešte 10 minút. Podávame s ryžou.