Sváteční krůtí plněná sekaná
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g mletého krůtího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky chilli
- 1 lžička bazalky
- pepř
- 1/2 žluté papriky
- strouhanka
- 1 lžíce zakysané smetany
- olej na vymáznutí pekáčku
- Na 1 omeletu:
- 2 vejce
- trochu soli
- 2 lžíce mléka(nebo vody)
- mrkev
- kukuřice
- hrášek
- 1/2 žluté papriky
- kousek pórku
- 2 lžíce zakysané smetany na potření sekané
- olej na vymáznutí pánve
Postup Sváteční krůtí plněná sekaná
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme omeletu, našleháme vejce s mlékem (vodou)a trochou solí, nalijeme na horkou pánev s olejem, na ní nasypeme mrkev na malé kostičky, kukuřici, hrášek a na malé kostičky nakrájenou papriku a pórek.
Pečeme, obrátíme, dopečeme z druhé strany a necháme jí zchladnout.
Do mísy dáme mleté maso, osolíme, přidáme chilli, bazalku, na drobné kostičky nakrájenou papriku s cibulí, trochu pepře, rozmačkaný česnek, vejce a všechno promícháme, podle hustoty dáme strouhanku.
Na pečícím papíře si z těsta uděláme placku, velkou jako máme omeletu, kterou na ní položíme a pomocí papíru zarolujeme do tvaru sekané. Tu pak dáme do olejem vymazaného pekáčku, upravíme si jí, celou potřeme zakysanou smetanou a dáme na hodinu péct podlitou 100 ml vody.
Párkrát po dobu pečení polijeme vypečenou šťávou. Po upečení bude vršek krásně do hněda a už jen nakrájíme na porce.