Jednoduchý zapečený lilek

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 ks baklažány - lilky
2 lžíce oleje
1 cibule
1 rajče
1 čerstvá paprika
sůl
petržel (ňať)
libeček (ňať)
špetka černého koření
2 vejce
150 g uzený sýr
3 stroužky česneku (na vymazaní - kdo má rád)

Postup přípravy receptu

  1. Baklažány po dĺžke prekrojíme, vydlabeme. Vzniklé lodičky mierne nasolíme, necháme odstáť, tak isto dužinu, ktorú sme pokrájali.

  2. Na oleji speníme cibuľu, pridáme pokrájanú a mierne vytlačenú (z tekutiny) dužinu, drobne pokrájanú papriku a paradajku, na panvici necháme zmes zmäknúť, koreníme. Po vychladnutí zmesi pridáme údený nastrúhaný syr a vajcia, libeček a petržlenovú vňať, všetko zmiešame - prípadne dosolíme - opatrne, baklažán sme solili a syr je tiež slaný.

  3. Lodičky baklažánu zbavíme vypotenej tekutiny, vytrieme pretlačeným cesnakom. Naplníme zmesou a dáme do rúry na cca 40 minút, pečieme pri 180-200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!