Jednoduché korpusy

Recepty, Dorty

Suroviny

Světlý korpus:
8 vajec
280 g cukru moučky
280 g hladké mouky
kůra z jednoho citronu
1/2 sáčku prášku do pečiva
Tmavý korpus:
6 vajec
6 PL moučkového cukru
2 PL oleje
6 PL polohrubé mouky
2-3 PL kakaa
špetka prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Světlý korpus: Žloutky a cukr moučku utřeme do pěny, do které přidáme citrónovou kůru. Připravíme tuhý sníh z bílků. Do vedlejší misky připravíme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do žloutkové směsi postupně opatrně vmícháme sníh, nakonec přidáváme postupně mouku. Mícháme - jakoby podebíráme, aby se nám tam dostával vzduch. Těsto nalijeme do tukem vymazané a vysypané formy (téměř jakékoliv, jde o velký korpus) a pečeme cca 40 min na 160°C. Necháme vychladnout.

  2. Tmavý korpus: Žloutky utřeme s moučkovým cukrem, postupně vmícháme olej, polohrubou mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a moukou (hrubou) vysypané formy. Dáme péct na cca 160°C. Pečeme cca 15 - 20 minut. Poté vytáhneme z trouby a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!