Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2,5 kg okurek nakládaček mohou být přerostlé
- 6 velkých cibulí
- 3 lžíce soli
- čerstvou papriku do každé skleničky (nakrájené na malé proužky)
- Nálev:
- 3/4 litru octa
- 1/2 kg cukru písek(může být méně záleží jen na vás)
- 1 lžička pepře
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička chilli koření
- 1 velká lžíce Deka
Postup Jednoduchá a rychlá čalamáda Jarušky
Postup přípravy receptu
-
Přerostlé okurky nakrájíme ve slupce na malé kolečka přidáme nakrájenou cibuli, 3 lžíce soli, necháme 1 hodinku odležet.
Po hodině přidáme do odležených okurek tyto suroviny: 3/4 litru octa, 1/2kg cukru písek, 1 lžička pepře, 1 lžička kari koření, 1 lžička čili koření a nakonec 1 lžíce Deka.
Vše smícháme dohromady a dáme do čistých malých skleniček.
Zavaříme asi na 20 minut.
Po 20 minutách skleničky vyndáme z hrnce a dáme vychladnout.