Hruškovník - moučník plný hrušek
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 140 g másla
- 100 g třtinového cukru
- 2 velká vejce
- 225 g hladké mouky
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička koření do perníku
- 3 lžíce mléka
- 500 g hrušek (oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kostičky)
- drobenka:
- 50 g mletých mandlí
- 50 g hladké mouky
- 25 g třtinového cukru
- 25 g másla
Postup Hruškovník - moučník plný hrušek
Postup přípravy receptu
-
Máslo s cukrem vyšleháme do světlé pěny a postupně přidáváme po jednom vejce. Přisypeme mouku, kypřící prášek, koření, vlijeme mléko a nakonec vmícháme pokrájené hrušky.
Těsto přesuneme na menší plech vyložený pečícím papírem, povrch uhladíme a posypeme drobenkou zpracovanou ze zbylých ingrediencí.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut, zkoušíme zapíchnutou špejlí.