Hruškovník - moučník plný hrušek

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
140 g másla
100 g třtinového cukru
2 velká vejce
225 g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
1 lžička koření do perníku
3 lžíce mléka
500 g hrušek (oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na kostičky)
drobenka:
50 g mletých mandlí
50 g hladké mouky
25 g třtinového cukru
25 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s cukrem vyšleháme do světlé pěny a postupně přidáváme po jednom vejce. Přisypeme mouku, kypřící prášek, koření, vlijeme mléko a nakonec vmícháme pokrájené hrušky.

  2. Těsto přesuneme na menší plech vyložený pečícím papírem, povrch uhladíme a posypeme drobenkou zpracovanou ze zbylých ingrediencí.

  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut, zkoušíme zapíchnutou špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!