Játrová kuřecí paštika
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 1 máslo - 220 + 30 g
- 1 malá cibule
- 2 storužky česneku
- 500 g kuřecích jater
- 40 ml koňaku nebo brandy
- 100 ml smetany
- sůl
- pepř dle chuti
- špetka drceného kmínu
- trocha vepřového sádla na zalití
Postup Játrová kuřecí paštika
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpustíme 30 g másla a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očistěná a na kousky nakrájená játra.
Smažíme, dokud nejsou ze všech stran zatáhlá - ne moc zprudka, aby se stihla udělat.
Přilijeme brandy a ještě chvíli provaříme.
Játra, zbytek másla, smetanu a sůl, pepř, kmín rozmixujeme (tyčový mixer).
Vzniklou směs propasírujeme přes sítko a poté přelijeme do mističek, ve kterých necháme paštiku zatuhnout.
Na závěr polijeme slabou vrstvou rozpuštěného sádla.
Necháme vychladit a zatuhnout v lednici - alespoň 2-3 hodiny.