Potaje - fazolovočočková polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 vepřové kosti (po vykostění krkovice)
- 1 hrnek čočky
- 1 hrnek černých fazolí (originál užívá černé, ne červené či barevné, ale jde to i z nich)
- 1 Masox
- 1 PL polévkového koření
- 1 zelená paprika
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 PL kečupu či rajského protlaku
- olej
- 1 PL Solamylu
- ocet
- sůl
Postup Potaje - fazolovočočková polévka
Postup přípravy receptu
-
Čočkou a fazole propláchneme a dáme vařit spolu s kostmi, masoxem, polévkovým kořením a stroužkem česneku do 2l studené vody (tlakový hrnec - 40 min., obyčejný hrnec - 70-90 min.).
Na pánvičce osmažíme nadrobno osmaženou cibuli, kostičky papriky a plátky česneku, přimícháme kečup či protlak, zředíme 1/2 hrnkem vody.
Kosti z luštěnin vyjmeme a obereme maso, do polévky přidáme směs z pánvičky, zahustíme Solamylem rozmíchaným v 1/2 hrnku vody, provaříme, vrátíme kousky masa.
Dosolíme podle chuti, přidáme 1-2 PL octa - polévka by měla být lehce navinulá.