Játra se žampiony na smetaně
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových jater
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- žampiony
- celer
- 3 lžíce hladké mouky
- kelímek smetany
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky celého pepře
- 1 lžíce hořčice plnotučné
- sůl
Postup Játra se žampiony na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky (kousky).
Cibuli nakrájenou na drobno orestujeme na rozpáleném sádle, přidáme játra, celer nastrouhaný na jemno (nebo nakrájený na drobné kostičky), žampiony a osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka.
Do vydušeniny přidáme nové koření, bobkový list, sůl, necháme přejít varem a zahustíme smetanou smíchanou s moukou. Provaříme nejméně 20 minut. Vybereme koření a omáčku nemusíme cedit. Dle potřeby dochutíme hořčicí a solí.