Játra se žampiony na smetaně

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových jater
1 cibule
2 lžíce sádla
žampiony
celer
3 lžíce hladké mouky
kelímek smetany
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
4 kuličky celého pepře
1 lžíce hořčice plnotučné
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky (kousky).

  2. Cibuli nakrájenou na drobno orestujeme na rozpáleném sádle, přidáme játra, celer nastrouhaný na jemno (nebo nakrájený na drobné kostičky), žampiony a osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme do měkka.

  3. Do vydušeniny přidáme nové koření, bobkový list, sůl, necháme přejít varem a zahustíme smetanou smíchanou s moukou. Provaříme nejméně 20 minut. Vybereme koření a omáčku nemusíme cedit. Dle potřeby dochutíme hořčicí a solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!