Játra na špeku se šunkovou rýží

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g vepřových jater
pepř
kmín
100 g uzeného špeku (popř. slanina)
sůl
50 g másla
1 střední cibule
800 ml vepřového vývaru
hl. mouka
Příloha:
100 g šunky (od kosti)
400 g rýže
lžička másla

Postup přípravy receptu

  1. Osmažíme špek spolu s cibulkou.

  2. Játra nakrájíme, obalíme v hl. mouce, vhodíme ke špeku a cibulce, přidáme kmín, pepř a orestujeme.

  3. Po orestování vlijeme k játrům vývar, rozmícháme a dusíme do měkka. Nakonec osolíme.

  4. Uvaříme si rýži. Mezitím si nakrájíme šunku na kostičky, orestujeme ji na másle, přidáme uvařenou rýži, ještě krátce orestujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!