Játra na špeku se šunkovou rýží
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g vepřových jater
- pepř
- kmín
- 100 g uzeného špeku (popř. slanina)
- sůl
- 50 g másla
- 1 střední cibule
- 800 ml vepřového vývaru
- hl. mouka
- Příloha:
- 100 g šunky (od kosti)
- 400 g rýže
- lžička másla
Postup Játra na špeku se šunkovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Osmažíme špek spolu s cibulkou.
Játra nakrájíme, obalíme v hl. mouce, vhodíme ke špeku a cibulce, přidáme kmín, pepř a orestujeme.
Po orestování vlijeme k játrům vývar, rozmícháme a dusíme do měkka. Nakonec osolíme.
Uvaříme si rýži. Mezitím si nakrájíme šunku na kostičky, orestujeme ji na másle, přidáme uvařenou rýži, ještě krátce orestujeme a můžeme podávat.