Jarní chlebíčky

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

4 ks vajíček
1 Majolka v kelímku
smetana do kávičky - trochu
trochu dobrého kečupu
večka(10 ks)
Rama máslová
sůl
pepř
jarní cibulka i s natí

Postup přípravy receptu

  1. Večku si poctivě namažeme ramou (máslem).

  2. Z natvrdo uvařených vajíček nakrájíme příčně 5 kousků, takžemáme 20 větších plátků, vč. konců, které vždy po 2 ks položíme na každý chlebíček a trochu osolíme a opepříme.

  3. Do misky si uděláme polevu z Majolky, trochy kečupu a podle potřeby naředíme smetanou tak, aby nám vznikla nepříliš tekutá poleva, kterou trochu opepříme.

  4. Polevou polijeme rozumně obě vajíčka na každém chlebíčku.

  5. Najemno nakrájíme jarní cibulku, kterou chlebíčky ozdobíme. Tím chlebíčky získají i dobrou nevtíravou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!